En Mann Sendt Av Gud

| 13.5.05

Image hosted by Photobucket.comWilliam Marrion Branham var en av de mest innflytelsesrike Bibelforkynnere i vår tid. Han blir av mange regnet som å være den som startet den karismatiske helbredelsesvekkelsen som begynte i 1947, og fra hans tjeneste sprang det ut en myriade av andre forkynnere som ble kjent over hele verden. En historiker fra den bevegelsen uttalte at William Branham var ”en profet til vår generasjon”, og en historiker fra pinsebevegelsen skrev, ”Branham fylte de største stadionene og møtesalene i verden.” Bladet ’Full Gospel Men’s Voice’, (nå kalt ’Full Gospel Businessmen’s Fellowship International), skrev i sitt februarnummer i 1961: ”I Bibelens dager var fantes det Guds menn som var profeter og seere. Men i alle de hellige nedtegnelser, hadde ingen av disse en større tjeneste enn William Branham, en Guds profet og en seer, hvis fotograf er trykt på fremsiden av denne utgaven av Full Gospel Men’s Voice. Branham har blitt brukt av Gud, i Jesu Navn, for å reise opp døde!” Fra 1947 til hans bortgang i 1965, var William Branham’s kraftfulle tjeneste kjent over hele verden, og hadde ingen sidestykke i historien av evangeliske møter. Virkningen av denne ene mannens overnaturlige tjeneste føltes ikke bare i Nord-Amerika, men også verden rundt.

Hans liv og omvendelse

William Branham ble født 6. april, 1909, i en tømmerhytte i Kentucky. Han var det første av de ni barna til Charles og Ella Branham. Han vokste opp nær Jeffersonville, Indiana, og kjente bare et liv i fattigdom og prøvelser, siden hans far var alkoholiker og analfabet. Med bakgrunn i disse omstendighetene, ble den unge gutten vurdert som ”nervøs”, fordi han allerede i en ung alder snakket om ”visjoner” og ”en røst” som talte til ham fra en vind, og sa, ”Verken drikk, røyk eller tilsmuss ditt legeme på noen måte. Det vil være et arbeid for deg å gjøre når du blir eldre.”

William Branham møtte Herren og ble fylt med den Hellige Ånd i 1931. Fra den dagen ble Bibelen fokuset i hans liv og Jesus Kristus ble midtpunktet i hans eksistens! Han ble ordinert som forkynner i en alder av 23 år, i Missionary Baptist Church i desember 1932.

Besøk av en engel

Den 11 juni, 1933, døpte William Branham i Ohioelven nær Jeffersonville, Indiana, da et klart og flammende lys plutselig kom til syne over hodet hans, og en røst talte, “Som Johannes døperen ble sendt for å være en forløper for Jesu Kristi første komme, slik er du sendt for å være en forløper for Hans andre komme!” Det neste nummeret av ’Jeffersonville Evening News’ rapporterte hendelsen med overskriften, ”Mystisk stjerne kommer tilsyne over forkynner mens han døper”.

I mai, 1946, gikk han for seg selv for å søke Gud for meningen med hans underlige liv. Mens han ba alene en natt, kom en engel tilsyne, og sa, ”Frykt ikke. Jeg er sendt fra den Allmektige Guds nærvær for å fortelle deg at din merkverdige fødsel og misforståtte liv har vært for å indikere at du skal bringe en guddommelig helbredelsesgave til menneskene i verden. Hvis du er oppriktig når du ber og kan få folket til å tro deg, skal ingenting stå seg imot din bønn, ikke engang kreft. Du vil dra til mange deler av jorden og du vil be for konger og herskere og potentater. Du vil forkynne til skarer av mennesker verden over og tusener vil komme til deg for å søke råd.”

Dette ble bokstavelig talt oppfylt i årene som fulgte, for tjenesten hans tok ham rundt jorden syv ganger og mange innflytelsesrike personer, blant annet et medlem av den Amerikanske Kongressen, Upshaw og Kong George VI av England, ble helbredet som resultat av hans bønner.

Image hosted by Photobucket.comDen 24 januar, 1950, om kvelden, ble ett av de mest utrolige fotografiene (høyre bilde) I historien tatt I Sam Houston Coliseum, Houston, Texas. Da William Branham stod på podiet, kom en ildstøtte tilsyne over hodet hans. Dette bildet var det eneste som ble fremkalt på hele filmen! George J. Lacy, etterforsker av tvilsomme gjenstander, ofte innleid av FBI I den anledning, utførte alle tilgjengelige, vitenskapelige tester på bildet. På en nyhetskonferanse uttalte han, ”Etter det jeg vet, er dette den første gangen i verdens historie at et overnaturlig lys har blitt fotografert og vitenskapelig bevist.” Originalen av dette fotografiet er bevart i arkivene i den religiøse avdelingen av Smithsonian Institute, Washington, D.C.

Verdensomspennende tjeneste

Som nyhetene spredte seg om mirakuløse helbredelser, begynte pastorer fra fjern og nær å tilkalle Bro. William Branham for å forkynne for deres forsamlinger og for å be for de syke. Et overnaturlig tegn hadde blitt gitt ham for den hensikt å oppmuntre folket til å tro. Først, ville et fysisk tegn i hånden hans indikere en sykdom eller helbredelse. Senere i tjenesten hans ble menneskers hemmelige tanker og behov åpenbart, noe som resulterte i tro for utfrielse. Det ble overveldende klart for enhver seriøs Bibelleser, at William Branham var ordinert til profet for å oppfylle de mange skriftsmessige profetiene vedrørende vår tid.

Kirkene kunne ikke romme folkemengdene, og møtene ble flyttet til store auditorium eller stadioner for samkjørte kampanjer i de største byene i Nord-Amerika.

Jonesboro, Arkansas - "Evening Sun" avis 12 juni, 1947.

“Mennesker fra minst 25 stater og Mexico har besøkt Jonesboro siden pastor Branham åpnet leir-møtene den 1. juni. Det totale oppmøtet i møtene vil antagelig overgå 20,000.”

Helsinki, Finland - 1950

To år før Helsinki-kampanjen, hadde Gud vist Bro. Branham en visjon om en gutt som ble oppreist fra de døde. Han fortalte detaljene til dem han forkynte til og ba dem om å skrive ned visjonen i permen i Biblene deres. Visjonen ble oppfylt på et ulykkessted nær Kuopio, Finland, hvor en gutt på en sykkel hadde blitt truffet av en bil og drept. Branham og hans medreisende, som kjørte i en bil, kom til åstedet og Bro. Branham spurte om de kunne fjerne lakenet som dekket kroppen. Han gjenkjente gutten for å være den samme som han hadde sett i visjonen. Han ba og barnet ble reist fra de døde.

Durban, Sør-Afrika - 1951

Møtene ble sponset av Apostolic Faith Mission, Assemblies of God, Pentecostal Holiness og Full Gospel Church of God, og holdt i elleve byer, med et samlet oppmøte på en halv million mennesker! Kirkehistorie ble skrevet den siste dagen av Durban-møtene, som ble holdt på Greyville Racecourse, hvor rundt 45,000 mennesker var samlet og flere tusen ikke fikk komme inn.

Image hosted by Photobucket.com

Er denne tjenesten en oppfyllelse av profeti?

"For Herren Gud gjør ingen ting uten at Han åpenbarer Sitt hemmelige råd for Sine tjenere, profetene." (Amos 3,7)

Guds mønster for å tale til Sitt folk har alltid inkludert å sende profeter. Profeten Amos forteller oss at Gud gjør "ingen ting" uten en profetisk forløper, og til og med et overfladisk studie av bibelsk historie vil avdekke at det er nøyaktig slik som det ble sagt. Sjelden var det en profet som talte Guds ord som ikke ble møtt med skepsis, forkastelse og overgrep!

Se på disse skriftstedene

Malaki 4:5 og 6 har en dobbel betydning, oppfylt i døperen Johannes tjeneste. Han var forløper for Jesu Kristi første komme, kalt den store Herrens dag, og vendte fedrenes hjerter av loven til barna av den nytestamentlige nådens tid. Som det står i Jamieson, Fausset & Browns Kommentarer til Hele Bibelen, ...Johannes døperen var en Elias i ånd (Lukas 1:16,17) men ikke den bokstavelige Elias (Johannes 1:21). Dette innebærer at Johannes, som visste at det var han det var henvist til i Malaki 4:5, også visste ved inspirasjon at han ikke oppfylte alt det som er inkludert i denne profetien: at det er en videre oppfyllelse.

Det er en profet som vil oppfylle den andre delen av dette skriftstedet, og være en forløper for Kristi andre komme og "vende barnas hjerter tilbake til deres fedre.." Bokstavelig talt, en tjeneste som vil vende hjertene til en frafalt generasjon tilbake til Guds Ord og troen til våre apostoliske fedre før "Herrens forferdelige dag", Kristi andre komme, når han kommer som dommer.

Likeledes har Matteus 17:10-12 en dobbel betydning. Den første delen, "Hvorfor sier da de skriftlærde at Elia først må komme?" "... Men Jeg sier til dere at Elia er allerede kommet, og de kjente ham ikke..." taler om Johannes døperen. Den andre delen, "Jesus svarte og sa til dem: 'Sannelig, Elia kommer først, og han skal gjenopprette alle ting." talte om en fremtidig forløper som ville gå i forveien for Kristi andre komme.

William Branham's tjeneste hadde tre forskjellige stadier som han refererte til som "rykk". Det første rykk: Helbredelse. Andre rykk: Profeti. Tredje rykk: Åpningen eller åpenbaringen av Guds Ord.

Jesu Kristi tjeneste fulgte eksakt det samme mønsteret. Første rykk: folkemengder samlet seg for å høre hans ord og for å motta Hans mirakuløse, helbredende berøring. Andre rykk: Han åpenbarte hjertenes hemmeligheter. (Johannes 4:17-18) Tredje rykk: Hans "budskap", Guds Ord som kom i kraft og som var helt i motsetning til det religiøse systemet på den tiden, fikk folkemengdene til å forlate Ham.

"Etter den tid trakk mange av disiplene Hans seg tilbake og gikk ikke lenger omkring sammen med Ham." (Johannes 6:66)

Image hosted by Photobucket.comI desember 1962 gav Gud William Branham en visjon om et englebesøk som han forutsa i budskapet "Mine herrer, er dette tiden?" Den 28 februar 1963 ble visjonen og profetien oppfylt da en formasjon av syv engler, som sammen dannet Kristi hode, møtte ham med en befaling om å tale åpningen av de Syv Segl i Åpenbaringen. Life Magazine (17 mai 1963) trykte fotografiet (til venstre) av denne overnaturlige hendelsen, og beskrev det som en "Mystisk sky over Arizona."

For de millioner av troende verden rundt som har hørt og mottatt Budskapet som Gud har sendt gjennom Sin profet, William Branham, har Guds Ord åpnet seg som aldri før i historien. Jesus Kristus har kommet klart til syne gjennom sidene i det åpenbarte Ordet. Verdenshendelser forårsaker ikke lenger frykt og engstelse, for alt skjer slik som det ville, ifølge Bibelens profetier!

Vi oppfordrer alle oppriktige lesere til å være som folket i Berøa, i Apostlenes gjerninger 17:11, som "var mer vennligsinnet enn de i Tessalonika. De tok imot ordet med all godvilje og gransket i Skriftene hver dag for å finne ut om det var slik."

2 kommentarer:

Anonym sa...
3:01 p.m.

Ótimo Blogger.Que Deus continue te abençõando. Fico feliz em conhecer mais uma parte da Noiva de Nosso Senhor Jesus Cristo. Sou aqui do Brasil e agradeço muito por Deus ter enviado um Profeta para esta era(William Marrion Branham)

admin sa...
3:54 p.m.

Obrigado para o comentário. O deus de maio seja com você e os povos do deus em Brasil. Um dia nós encontrar-nos-emos com e viver-nos-emos para sempre! Deixe-nos pressionar no reino de deus e ser testemunhas até ele.