1933: Syv visjoner om endetiden

| 27.8.05

(Vedrørende Endetidshendelser fra 1933 til enden)

Hva er en visjon? Det er Guds måte å kommunisere med Sine tjenere profetene. En visjon i Bibelen henviser til en overnaturlig evne til å se, som overgår det naturlige området, og tillater profetene å se hva som skjer i en åndelig dimensjon. I den dimensjonen kan Herren vise sine tjenere ting i fortiden, i nåtid eller i fremtiden. Videre, kan Herren gi sine tjenere forståelse av en spesiell del av Hans Ord.

En visjon er omtrent som en drøm, MED to unntak - i en drøm sover individet, og ALT han eller hun ser, går for seg i underbevissthetens område; Men profeten som har en visjon sover IKKE. Han er helt våken og det han ser utfolder seg foran ham i en annen dimensjon. I noen visjoner, føler profeten det som om han står i sentrum av hva han ser, helt omgitt av tingene som Gud viser ham. I det vitenskapelige området vil dette kalles "virtual reality" (virtuell virkelighet). Vitenskapen bruker vitenskapelig utstyr for å skape denne illusjonen, mens Gud gjør det ved Sin egen overnaturlige kraft.

Visjoner har alltid vært en viktig del av de fleste profetiske tjenester. Ett spesielt unntak er Johannes døperens tjeneste. Ingen av hans visjoner er nedskrevet i den Hellige Skrift. Men i 4.Mosebok 12:6 sier Gud: "Er det noen profet hos dere, gir jeg meg til kjenne for ham i syner og taler til ham i drømmer." Dette er Guds ordinerte mønster og orden. MEN, la det være klart at visjonen MÅ VÆRE ifølge Guds Ord - Undersøk den alltid med Ordet - Guds originale tanke og hensikt. Dersom den ikke er ifølge Ordet så er visjonen en "falsk visjon" og IKKE fra Gud.

Det første stedet i Skriften, hvor Gud viser seg for et menneske i en visjon, finner vi i 1.Mosebok 15:1. Her står det skrevet at Herrens Ord kom til Abraham i et syn. Etter Abraham, kom den ene etter den andre profeten på scenen med en tjeneste hvor visjoner bragte Herrens Ord. Bibelen er full av eksempler på visjoner. En av de mest spesielle er Åpenbaringsboken. Det er en nedtegnelse av den ene visjonen etter den andre som Gud gav til Sin tjener Johannes, den elskede, vedrørende verdenshendelser for både jøder og hedninger.

Apostelen Paulus, budbæreren til den første menighetstid opplevde visjoner i sin tjeneste. Derfor, burde det ikke være rart at budbæreren til denne syvende og siste menighetstid skulle ha visjoner i sin tjeneste. Faktisk var William Branhams liv et "liv av visjoner." Fra barndommen av var han i kontakt med det overnaturlige området. Med sine egne ord sa han: "Det første jeg kan huske i livet mitt er en visjon. Jeg var atten måneder gammel..."

Uten tvil har enhver som noen gang har lest livsfortellingen til broder Branham spekulert på hvordan det måtte være å tilbringe hele livet i et område med visjoner og englebesøk. VAR det en trøst? VAR det forvirrende? VAR det en stor sikkerhet, eller et tungt ansvar? For broder Branham, var det til tider et tungt ansvar.

Den utrolige frekvensen av visjoner som hendte i broder Branham's liv skapte til tider heller uvanlig vanskelige situasjoner for ham. Da han var under salvelsen (som, ifølge hans egen anslåelse var minst 50 % av tiden), var det svært vanskelig for ham å anslå hvor mange mennesker som var tilstede i en gitt anledning. Han kunne ikke stole på sine menneskelige øyne for å skille mellom de to områdene han kunne se samtidig. Han levde i to verdener på samme tid - den synlige og den usynlige.

Slik som Gud åpenbarte for Daniel de tingene som ville skje fra da av og til tidens ende, slik var det i den juni måneden i 1933, da broder Branham holdt møter i den gamle Masonic Hall på Meggs Avenue i Jeffersonville. Syv store hendelser som ville finne sted før Herren Jesu Kristi komme ble åpenbart for ham. På denne junidagen, rett før han skulle ned og forkynne, kom denne serien av visjoner til ham.

De Syv Visjonene


Første visjon:
Han så i en visjon at diktatoren i Italia, Benito Mussonlini, ville invadere Etiopia. Ifølge røsten som talte til ham ville Etiopia "falle for Mussolinis føtter." Men, røsten fortsatte og profeterte at diktatoren ville få en uverdig ende, for han ville lide en fryktelig død og hans eget folk ville bokstavelig talt spytte på ham.

Andre visjon:
Den neste visjonen indikerte at USA ville bli dratt inn i en verdenskrig mot Tyskland, som ville bli ledet av østerrikeren Adolf Hitler. Røsten forutsa at denne grusomme krigen ville styrte Hitler og han ville komme til en mystisk "ende." I denne visjonen ble han vist Sigfriedlinjen hvor et høyt antall amerikanske liv ville gå tapt, men Hitler ville bli beseiret. Det kan være passende å nevne her at en etterfølgende visjon forutsa at president Roosevelt ville erklære krig mot Tyskland og følgelig bli valgt for en fjerde periode.

--------------------------------------------------------------------------------
LEGG MERKE TIL: I mange år har amerikanske myndigheter benektet "tapene" som de amerikanske styrkene led ved Sigfriedlinjen. Det var ikke før tidlig på 60-tallet at tyske filmer dukket opp, og tvang amerikanerne til å innrømme hva som virkelig skjedde ved den linjen. Selvsagt er det ikke den første gangen at myndigheter har forsøkt å dekke over feiltrinn, fiaskoer og tap under en krig. (Red: www.williambranham.com)
--------------------------------------------------------------------------------

Tredje visjon:
Den tredje delen av visjonen viste at selv om det var tre ISMER, Fascisme, Nazisme og Kommunisme i verden: så ville de to første ende opp i ingenting men Kommunismen ville blomstre. Røsten formante ham å holde øye med Russland vedrørende fremtidige involveringer, for Fascismen og Nazismen ville ende opp i Kommunismen.

--------------------------------------------------------------------------------
LEGG MERKE TIL: I 1933 formante Røsten ham å "Holde øye med RUSSLAND". Den sa ikke, "Hold øye med Sovjetunionen," men Russland. (Red: www.williambranham.com)
--------------------------------------------------------------------------------

Fjerde visjon:
Den fjerde visjonen som kom tilsyne var en som forutsa veldige teknologiske fremskritt rett etter krigen. Dette ble symbolisert ved en eggformet bil med et bobletak i plastikk, som kjørte nedover flotte motorveier fullstendig kontrollert av fjernstyring. Det var ikke noe ratt i bilen og passasjerene så ut til å spille et eller annet spill slik som sjakk.

--------------------------------------------------------------------------------
LEGG MERKE TIL: Dette kjøretøyet eksisterer allerede, og har gjort det i mange år i påvente av motorveier som kan tillate en slik transporteringsmåte. (Red: www.williambranham.com)
--------------------------------------------------------------------------------

Femte visjon:
Den femte scenen som kom tilsyne involverte kvinnene i verden. I denne scenen så han den raske moralske forfallet hos kvinner. Det startet hvor hun fikk sin såkalte frihet til å påvirke verden rundt seg ved å stemme, og hun begynte snart å kle seg med klær som var alt for avslørende. Hun klippet håret kort og tok på seg mannsklær. Til slutt viste visjonen at hun var helt avkledd og dekket seg kun med et bitte lite forkle på størrelse og form av et fikenblad. Med denne lite verdige fremstillingen av kvinnen kom et fryktelig forfall over hele jorden over alle mennesker og med det perversjon slik det tales om i Guds Ord.

Sjette visjon:
Det reiste seg en svært vakker kvinne i USA, kledd i overdådighet, og stor makt ble gitt henne. Hun var vakker å se til, men det var noe ubeskrivelig hardt ved henne. Så vakker som hun var, var hun likevel ond og intelligent. Hun dominerte landet med sin autoritet og hadde fullstendig kontroll over folket.

Visjonen indikerte at enten ville en slik kvinne komme på scenen eller så var denne kvinnen bare et bilde på en organisasjon som i Bibelen blir karakerisert som en kvinne. Selv om Røsten ikke sa eller åpenbarte hvem hun var, følte han i sitt hjerte at denne kvinnen representerte den Romersk Katolske Kirkens fremgang, og han satte i parantes da han skrev ned visjonen: "kanskje den Katolske Kirke".

Syvende visjon:
Røsten ba ham å se en gang til. Som han snudde seg og så, rystet en stor eksplosjon hele landet, og etterlot USA i et kaos av rykende ruiner. Så langt øyet kunne se var det ikke noe annet enn kratere og rykende hauger med rester av materiale, og ingen mennesker å se.

Så forsvant visjonen.

Enkelte velutdannede teologer advarte ham og sa at visjonene hans ikke var inspirert av Gud. Han ble ofte urolig på grunn av dette, og søkte Gud innstendig om at Han ville la denne merkelige tjenesten gå fra ham. Likevel fortsatte visjonene å komme, og de gikk alltid i oppfyllelse. Ingen ble skadet av dem, men tvert imot fikk Guds barn fremgang på grunn av dem. På dette tidspunktet hadde han ikke innsett at Jesus ble anklaget for å være fra Djevelen. Heller ikke hadde han sett at hans tjeneste, som ble identifsert av astrologer, ikke var noe annerledes enn da Jesus og både Paulus ble identifisert av demoner (Matteus 8:28-29, Apg. 16:16-17).

Det står skrevet i Esekiel 12:22-23, 27-28:

12:22 Menneske! Hva er det for et ordtak dere har i Israels land? Dere sier:
«Dagene går, og alle syner slår feil.»
12:23 Nå skal du si til dem: Så sier
Herren Gud: Jeg vil gjøre slutt på dette ordtaket, så de ikke skal bruke det mer
i Israel. Ja, du skal si til dem at tiden nærmer seg da alt som er åpenbart i
syner, skal bli oppfylt.
12:27 Menneske! Israels-ætten sier: «Det synet han
har, gjelder langt fram i tiden; det er fjerne tider han spår om.»
12:28
Derfor skal du si til dem: Så sier Herren Gud: Det jeg har sagt, skal ikke
utsettes lenger. Når jeg taler et ord, skal det settes i verk, lyder ordet fra
Herren Gud.

Det står skrevet i Habakkuk 2:2-3:
2:2 Da gav Herren meg dette svar: Skriv synet opp, riss det inn på tavler, så
folk kan lese det lett!
2:3 For synet venter på sin tid, det jager mot enden
og slår ikke feil. Om det dryger, så bare vent! Det kommer sikkert og uteblir
ikke.

0 kommentarer: