#4 Hindrer vår bakgrunn at Gud kan bruke oss?

| 26.6.09

William Branham vokste opp i et hjem hvor faren var alkoholiker. I sin artikkel drar Jan Lilleby noen svært spesielle konklusjoner ut fra dette faktum, og det er såpass søkt og direkte feilaktig at det må påpekes. Dette er hva han skriver:

"I et hjem der fyll og elendighet hadde hersket, tror noen at dette ville rede grunnen for gudelige opplevelser? Tenk om for eksempel Maria eller Josef skulle komme fra "fyllehjem" og all elendighet, ville vel da Gabriel ha utvalgt Maria til å bære Guds Sønn inn i verden? Selvsagt ikke. Her er det ting vi er nødt til å ta med i vurderingen: Rusliv og all verdslig urede, skaper anledninger for djevelen til å snike inn okkultisme, hvit magi, gnostisisme og fantastiske vranglærer. Det var, desverre, dette som skjedde med Branham. Det er uhyggelig å tenke på, men dette er nok den bitre sannhet."

Lilleby drar en konklusjon som passer inn med hans forakt for Branham: Fordi Branhams far var alkoholiker skulle dette altså gjøre det usannsynlig at Branham fikk åndelige opplevelser.

Er det virkelig slik at Guds Ånd ikke er sterk nok til å omvende enhver person uansett bakgrunn? Nei. Tenker du over det er William Branhams barndom bare en bekreftelse på at Gud våket over gutten fra begynnelsen av.

Til tross for den enorme påvirkningen av alkohol og tobakk drakk han aldri en dråpe alkohol og røykte aldri en sigarett. Han levde rent. Hvor mange av oss har det vitnesbyrdet, selv om vi er vokst opp i gode, kristne hjem?

Da Gud valgte ut Paulus til å være hovedapostel og budbærer til hedningene blant de første kristne, valgte Han Paulus, en person som før hadde forfulgt, torturert og fengslet kristne. Det var ikke foreldrene til Paulus som gjorde dette. Men Paulus.

Med Lillebys logikk skulle det være temmelig usannsynlig at Paulus fikk ekte åndelige opplevelser med sin bakgrunn, spesielt med tanke på at opplevelsen hans med Gud skjedde i det han faktisk var midt oppe i selve handlingen av å forfølge kristne.

Jesus selv ble sett på som en som var født utenfor ekteskapet. Ingen hederlig bakgrunn å bli født i et fjøs heller.

Bakgrunnen din er intet argument for eller imot. Det er livet du lever ETTER omvendelsen som teller. Det er ikke din første fødsel som teller i Guds rike, men din andre fødsel. Den nye fødsel.

1 kommentarer:

Anonym sa...
4:39 p.m.

AMEN.