#6 Er Branhams engel ubibelsk eller okkult?

| 26.6.09

Jan Lilleby drar uriktige paralleller mellom okkultisme og William Branham, og skriver i sin artikkel:

"Branham var blant de første som begynte å drive okkult helbredelse og healing i full skala, til og med med en "hjelper" tilstede: Engelen. Hvis det hadde vært meningen at kristne skulle ha en engel med i en eventuell tjeneste for Gud til å helbrede, da hadde Paulus åpenbart dette. Men det er helt tyst. Men den som av Paulus blir sagt å stå bak helbredelse utført av Gud, er Den Hellige Ånd."

Lilleby har helt rett i at det er den Hellige Ånd som helbreder. Og hadde han gått Branhams engel mer etter i sømmene hadde han visst at engelen var den Hellige Ånd. I talen "Er det noe som er for vanskelig for Herren" i 1960, sier Branham følgende om engelen:

"Du sier, 'Åh, Gud sender ikke Engler lenger.' Den Hellige Ånd er den Engelen. Den Hellige Ånd er den Personen. Den Hellige Ånd, Jesus sa, 'Han, den Hellige Ånd, når Han kommer, vil Han gjøre de gjerningene Han gjorde.'"

Dette sa Branham om Herrens Engel i talen "Din ætt skal innta fiendens porter" i 1959:

"Å Herre Gud, send Din Engel i kveld, den mektige Engelen, den Hellige Ånd, som kom ned i et menneskes skikkelse like før Sodomas ødeleggelse."

Gud har åpenbart Seg i flere former og skikkelser, og i Bibelen kalles Han også for Herrens Engel.

0 kommentarer: