#5 Har tegnet i hånden okkulte røtter?

| 26.6.09

For å få folk til å tro at han var sendt fra Gud med en nådegave til å helbrede fikk William Branham et tegn. Han kunne ta en person i hånden, og alt etter hvilket slag sykdom personen hadde, ville Branhams hånd forandre seg.

Jan Lilleby skriver i en artikkel at dette har okkulte røtter. Her er hva han skriver:

"Da Branham aksepterte å la seg slavebinde under djevelens engel, så fikk han følgende belønning: Han skulle kunne skille ut sykdomstyper ved vibrasjoner og varme i sin ene hånd. Er det ikke nettopp "varme hender" "vibrasjoner" og lignende manifestasjoner som er varemerket i dag vedrørende all slags new-age healere? Dette har helt klart okkulte røtter!"

Nok en gang tar Lilleby feil. Hvilken profet i Bibelen, hvis tjeneste har klare paraleller til Branhams, hadde også et tegn i sin hånd? Moses! Dette sier Bibelen i 2.Mos 4:6-8 om Moses og tegnet han fikk for at folk skulle tro at han var en profet sendt fra Gud:

"Og han fortsatte: 'Stikk hånden inn på brystet!' Han stakk hånden inn på brystet, og da han drog den ut, var den angrepet av hudsykdom og så ut som snø. Da sa Herren: 'Stikk hånden inn på brystet enda en gang!' Moses stakk hånden inn på brystet igjen; og da han drog den ut, var den like frisk og god som før. Da sa Herren: 'Om de ikke tror deg og ikke bryr seg om det første tegnet, så vil de sikkert tro på det andre.'"

Hadde Branhams tegn i hånden okkulte røtter? Nei. Den hadde bibelske røtter.

1 kommentarer:

Anonym sa...
2:55 p.m.

Amen.