#2 Var Branham medlem av United Pentecostal Church?

| 26.6.09

Det hevdes av enkelte at William Branham var medlem av UPC (United Pentecostal Church). Dette stemmer ikke. Riktignok besøkte Branham UPC og forkynte både for menigheter tilknyttet UPC, Assemblies of God, Foursquare og en rekke andre pinseretninger, til og med for metodistmenigheter.

Etter at Branham forlot baptistmenigheten han først virket i tilknyttet han seg aldri mer organisert religion i form av konfesjoner (kirkesamfunn). Her er et sitat fra talen "Filadelfia Menighetstid", 1960:

"Dere Assemblies of God, og Pentecostal Oneness, og Church of God, å, ser dere ikke, brødre, hva dere har gjort? Dere gikk rett tilbake til den tingen som Gud hatet, det å bryte opp brorskap. Se på Assemblies of God, noen av de fineste menneskene i verden er i blant Assemblies of God. Se på United Pentecostal Church, de fineste du har truffet i hele ditt liv. Se på Church of God. Og fordi disse organisasjonene, de krangler, og bråker, og krangler med hverandre, og kaller hverandre "gribbereir" og "rottereir". Det er en vanære. En ting Gud hater er det å så splittelse mellom brødre. Og det stemmer. Og det er de organisasjonene som gjør det: sår splittelse blant brødre. Vi skulle stå i bresjen og si, 'Vi er brødre.'"

0 kommentarer: